Programajánlatok

Városnéző séta Mezőkövesden

A Matyó Múzeum, a Szent László templom, a Hadas városrész, a Kis Jankó Bori emlékház és a Gépmúzeum megtekintése belépőkkel

 

 

 


Városnéző séta Egerben

Vár belépővel és a legfontosabb látnivalók megtekintése
(Bazilika, Kossuth utca, Dobó tér, Széchenyi utca, fürdők, Szépasszonyvölgy)
 

 

 


Tisza tavi kirándulás

2-orás csónakázás 4 személyes csónakokkal a Tisza tavon túravezetővel,
Tisza tavi vízisétány A Vízi Sétány Poroszló mellett a tó belső területén a partvonaltól mintegy 500 m-re található. A víz fölött cölöpökre épített 1500 m hosszú palló-úton kényelmes sétával fedezhetők fel a Tisza-tó természeti értékei. Az útvonal felfűz két madárvártát, egy pihenőszigetet és egy 10 m magas megfigyelőtornyot is. A Vízi Sétány természeti értékeinek megismerését információs táblák és képzett túravezetők segítik.
Hajójárattal megközelíthető (max. 20 fő egyszerre)
 


Kirándulás a Hortobágyi Nemzeti Parkba

A Pusztamúzeum megtekintésével, kétórás pusztakocsikázással Mátán és ebéddel
 

 

 

 


Tokaji kirándulás

Útközben Miskolci városnéző sétával (belépők nélkül) a Disznókő pincészet látogatásával


 

 


Cserépfalu környékének és látnivalóinak megtekintése

Túravezetővel, kerékpárral, lovas kocsival, lovas szánnal: Ódor várrom (kilátó, ősemberbarlang, forrás), Oszlai tájház, Suba-lyuk, Kaptárkövek, Berezdi pincesor a „boroshordókat őrző” hat darab kőkatonával,Millenniumi Kilátó,„Kisamerika” barlanglakások, népi paraszthá-zak, Suba-lyuk Múzeum,

Cserépfalvi Imre Emlékszoba, Gazdaház, népi kovács, borkóstolás gulyáspartival a Fióci pincesoron.

 

Nyitott pincék, tele poharak, üres hordók (pince,- bor,- és nótatúra Cserépfalun)

Meghatározott időben, felváltva a Fidoci és Berezdi pincesoron csoportoknak (8-50 fő) 4-8 borosgazda mutatja be borait, pincéjét. Minden pincében borkorcsolya segíti a borkóstolást. A gazda, majd a vendégek nótai után, melyet citera, vagy harmonika kísér, a túravezető az „ivótülök” fejjel lefelé fordításával jelzi, hogy a pincetúra immár másik pincében folytatódik. A túra célja a kultúrált borfogyasztás, a népi humor, nóták megismerése.


Napi kirándulások:

Felfedező túrák Észak-Magyarország Világörökség területein

Pusztaprogram lovasbemutatóval - Tisza tavi csónakázás (kettő nemzeti park egy napon)
Mezőkövesden és Bogácson tartózkodó vendégeinknek ajánljuk ezt az érdekes, különleges, fakultatív programot. Egy napon ismerhetik meg a híres magyar pusztát, a Hortobágyi Nemzeti Parkot, és a Tisza-tó csodálatos természeti világát.A vendégek délelőtti programja a pásztor-múzeum megtekintése után kocsikázással kezdődik.Kísérő mutatja be Közép-Európa legnagyobb, védett 82.000 hektáros nemzeti parkját.A puszta növény és állatvilága mellett láthatók az őshonos magyar állatfajták.A Tisza-tói program bográcsban főtt halászlé ebéddel kezdődik (pálinka,vörösbor).Ebéd után a vendégek csónakkal járják be a csatornákat, holtágakat, ahol megcsodálhatják a tavi tündérrózsa szőnyegeket, a növény és madárvilág páratlan érdekességeit. A csónakokat túravezető kíséri.Időpont: kívánság szerint májustól október végéig


Aggteleki barlangtúra egésznapos autóbuszos kirándulás

Idegenvezetéssel, programokkal. Faluséta: a látogatók megcsodálhatják a település természetes, épített és kulturális környezetének harmóniáját, a népi építészet értékeit. (ez utóbbi program csak igény esetén) Aggteleki rövid barlangtúra: a résztvevők kb. 1 órás, 1 km-es sétát tesznek a Baradla-barlangban. Rövid zenehallgatás a Hangversenyteremben.


Sárospatak-Tokaj- Történelemóra és történelmi borvidék

Sárospatakon, a történelmi és iskolavárosban, a magyar Oxfordban a Rákóczi vár, a kollégium iskolamúzeumának és a világhírű könyvtárnak a megtekintése idegenvezetéssel.

Tokaji hangulatos pincében borkóstolás.

 


Furmintház - Kreatív alkotóközpont épül Mádon

Egyedülálló attrakcióval bővül a történelmi dűlőiről és világhírű borairól híres Tokaj-Hegyaljai település, Mád. A Furmintház névre keresztelt alkotóház hamarosan évszaktól függetlenül, az év minden napján várja vendégeit. A kulturális központ állandó élmény-kiállításoknak, játszóháznak, és kulturális műhelynek ad otthont.

Széleskörű programkínálatának köszönhetően a Mádi Furmintház a térség megkerülhetetlen úticéljává teszi a zempléni települést. A kulturális központban nem csak a borászat elkötelezett hívei találhatják meg a számukra legvonzóbb tevékenységet. Az alkotóház az alábbi lehetőségekkel várja vendégeit:

 • A térség hagyományait ápoló művészeti workshopok
 • Állandó kő-és ásványkiállítás
 • Egyedi játszóeszközökkel felszerelt kreatív játszószobák
 • Konferencia és rendezvény helyszín

A Furmintház további részleteiről és az egyes szolgáltatásairól az alkotóközpont Facebook oldalán és hivatalos weboldalán olvashat. 


Miskolci városnézés autóbusszal és nosztalgia kisvonatozással

Lillafüredre,Lillafüreden a Palotaszálló, a Hámori tó, az ország legnagyobb vízesésének, és az István Cseppkőbarlangnak a bemutatása.

Séta az óvárosban, az Avasi kilátóból a város körpanorámájának megtekintése és Diósgyőri vár megtekintése idegenvezetővel.


Kerékpártúrák

- Mezőkövesd - Tard (tájház) - Cserépváralja (barlanglakás, templomok, várrom, kaptárkövek) - Cserépfalu (Gazdaház, Suba-lyuk-pincesor) - Bogács (templom, fürdő) - Mezőkövesd Útvonal hossza: 30 km Nehézség: alap (aszfalt, döngölt földút)

- Mezőkövesd – Bükkzsérc - Völgyfőháza, Ódor-vár - Hór-völgye (Oszlai tájház) - Cserépfalu(Suba-lyuk Múzeum) - Bogács(fürdő, pincesor) - Mezőkövesd Útvonal hossza: 56 km Nehézség: közepes (aszfalt, hegyi erdei út)

- Mezőkövesd – Szomolya (fazekas műhely, kaptárkövek) - Noszvaj (De la Motte kastély) – Síkfőkút - Várkút-Eger (városnézés) - Mezőkövesd Útvonal hossza: 54 km Nehézség: közepes (aszfalt, erdei út)

- Mezőkövesd – Egerlövő – Borsodivánka – Négyes – Tiszavalk - Tiszabábolna (alföld vízi élőhelyeinek növény- és állatvilága) -Tiszadorogma- Mezőcsát (fazekas műhely) - Tiszaújváros

További kirándulási lehetőségek a környéken:

100 kilométeres körzetben számos történelmi, kultúrtörténeti műemlék található, termálfürdők várják a pihenni és gyógyulni vágyókat és természeti értékek széles választéka, vonzza ide a látogatókat.

Néhány hasznos információ arról, amit feltétlenül meg kell nézni:

 • Eger: történelmi barokk város, Vár, templomok, Minaret, Bazilika, Szépasszonyvölgy,
 • Bükki Nemzeti Park (Szilvásvárad, Bükk fennsík, Szalajka-völgy, Orbán-ház, Erdészeti Múzeum, Lipicai ménes) Lillafüred (Szent István- és Anna barlang)
 • Hortobágyi Nemzeti Park (Pásztormúzeum, Meggyes csárda, Kilenclyukú Híd, pusztai állatpark, Hortobágyi Csárda)
 • Mátra-hegység (Parádfürdő: Cifra Istálló, Kocsimúzeum, Parádsasvár: Üveggyár, Kristálymanufaktur, Kékestető, Mátrafüred, Gyöngyös: Mátra Múzeum)
 • Miskolc-Miskolctapolca: Diósgyőri Vár, Avas- Kilátó, Barlangfürdő
 • Tisza-tó: 127 m2 területű Tisza-tó, Magyarország legnagyobb összefüggő horgászvize, Európában egyedülállóan a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma
 • Termálfürdők: Eger, Egerszalók, Bogács, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Tiszaörs
 
 
 
 
 
 
Copyright © 2015 Matyó Tourist Kft. - Minden jog fenntartva.
Powered and Designed by Medki.hu

EasyCookieInfo